Melbourne (primera part)

Ara sí que sí!!! Això ja s’acaba! Escric des de Tasmània. Havent acabat les classes i després de despedir-me de molta gent, tot i que no de tota perquè encara em queden un parell de parades més a Brisbane però seran curtes, així que he preferit despedir-me de quasi tothom excepte la Brigi i en Titus, la Wendy i els compis de pis. Com vaig escriure al diari de l’escola, per una banda fa pena marxar, però per altre estic contenta per tot el viscut fins el dia d’avui.

He passat dos dies a Melbourne i 6 a Tasmània i ara m’entorno cap a Melbourne 4 dies més.

Vaig arribar a Melbourne el dilluns 10/9 a la nit, on la vaig passar en un backpakers. Les dos pitjors nit en molt de temps… El problema en ciutats com Melbourne, Sidney i Brisbane és que hi ha gent que es queda en un backpaker més d’un mes… I si la gent fos una mica cívica… I el personal es poses una mica estricte… doncs mira! Però la veritat és que feia mala olor, hi havia plats i trossos de sandwich per sota les lliteres, gent que s’en va a dormir a les 9 i s’aixeca a les 5 per anar a treballar, que comporta haver d’entrar amb la llanterna del mòbil i sense fer soroll a partir de 9pm i despertar-te a les 5 del matí…
A més a més el llit era molt incòmode, però almenys no vaig passar fred que això ho temia… Potser serà l’edat…

Melbourne és la capital de l’estat de Victòria, amb 4 millons de persones en la seva àrea metropolitana. Les ciutats a Austràlia són molt extenses pel que fa a territori, de seguit te’n adones que quan surts del CBD (Center Business District) els edificis són molt més baixos o inclús cases d’una sola planta. He trobat que a Melbourne hi ha molts blocs en construcció, la ciutat està creixent a marxes forçades probablement per la immigració. La gran majoria d’immigrants són del continent asiàtic i això es nota al carrer, no només per la gent que et creues sinó també per la quantitat de restaurants asiàtics que s’hi troben.

Es diu de Melbourne que és la ciutat més Europea… Però la veritat que no sé perquè… Potser pel tramvia? Per la diversitat cultural? La veritat és que jo no li he sabut veure massa…

Doncs bé! El primer dia vaig decidir fer un tour gratis per la ciutat amb el free walking tours, per tal de formar una idea general de la ciutat. El guia va ser prou bo, vam caminar durant 3 hores pels principals punts del centre de la ciutat. Melbourne és notable per la barreja d’arquitectura victoriana i contemporània amb una extensa xarxa de tram, molts jardins i parcs.

IMG_20180911_133750_119Royal Botanic Gardens Melbourne

Melbourne va ser fundada per colons en el 1835, 47 anys després del primer assentament europeu a Austràlia, als voltants del riu Yarra. Es va transformar ràpidament en una de les principals metròpolis de Victòria per la febre de l’or de la dècada de 1850, Melbourne es va convertir en la ciutat d’Austràlia més gran i important.

Melbourne va conservar la capitalitat i la seu del govern fins al 1927, quan es va completar la nova capital de Canberra.

Després d’aquesta guia introductòria de Melbourne, vaig capficara-me en anar caminant fins a les bathing boxes que són unes casetes de fusta pintades de diferents colors a la platja a uns 12 km de la ciutat. Com que tenia temps, vaig decidir fer-ho caminant. Pel camí vaig passar per un llac on l’skyline de Melbourne quedava darrere. Després el camí seguia per la vora del mar. Vaig arribar per la posta de sol. Vaig fer les fotos reglamentàries i camí de tornada cap al centre! Vaig arribar exhausta! En total vaig caminar uns 30km… I la nit la vaig passar regular…

IMG_20180911_161010_856 Albert Park Lake

IMG_20180911_174510_141   Bathing Boxes

Al dia següent vaig decidir pendrem’el més en calma… Vaig visitar «the Ian Potter centre». És una galeria d’art que hi ha una gran varietat d’estils i països representats. Potser massa i tot… Hi havia sales que potser tenien les parets repletes amb uns 100 quadres… Vaig sortir bastant saturada… Així que em vaig agafar un cafè take away i em vaig estirar a la gespa amb vistes a la CBD aprofitant que feia bon dia.

IMG_20180912_124730_624 Ian Potter centre

IMG_20180912_114729_512 Coffee Break

La pròxima parada va ser la «Nacional Gallery of Victoria». Amb molta varietat d’exposicions gratuïtes. En aquest cas, n’hi ha una de pagament del MOMA on hi ha quadres de dalí, Frida Kahlo, Van Gogh, Picasso, Andy Warhol entre d’altres. L’exposició val 28 $, en aquests casos, per no sentir-me tan malament gastant aquests diners m’agrada convertir-los en euros… 17 € per una exposicició crec que val la pena. Així que crec que a la tornada a Melbourne serà una de les parades.

Al migdia em vaig trobar amb una noia que conec de Brisbane que arribava a la ciutat. Vam dinar juntes dumpling (més conegudes potser per gyozas) que tenen molta fama a la ciutat. Després vam donar tombs pel centre anant als famosos carrers de Hosier lane i Rutletge lane, coneguts pels seus grafitis. Vam anar també a la State Library que és la més antiga d’Austràlia.

received_288982381694214 Hosier lane

IMG_20180912_165907_013 State Library

Melbourne és considerada també la capital cultural i esportiva d’Austràlia. Hi ha museus, galeries, teatres, cinemes… Per a tot arreu. Molts dels museus i galeries són gratuïtes o bé tenen exhibicions que ho són.

Melbourne va ser escollida la millor ciutat per viure des del 2011 sobre la base dels seus atributs culturals, el clima, el cost de vida, i les condicions socials tals com els índexs de delinqüència i la assistència sanitària.

Ara que escric això… Quants cops d’ençà que he arribat he pensat… Que bé que es viu a Catalunya! Us puc assegurar que molts! Crec que no tenim massa a envejar… Els sous per descomptat el que més! I sense massa coneixement de causa sobre el seu govern i estructura política, però pel que he pogut saber… La corrupció no està a l’ordre del dia… Són raons de pes, però crec que tot i això tenim moltes més coses que sumen a casa!

Faig un punt i a part en forma de post. El següent… Tasmània!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s