Fi d’etapa.

El temps passa volant! Un mes des de l’últim post… però ara que ja ha passat la tempesta tinc temps per seure i escriure sense presses.Començaré explicant el cap de setmana surfer gràcies a haver estat l’estudiant del mes. Vam sortir de Brisbane al migdia però no vam arribar a lloc fins les 10 del vespre… El destí es diu Spot X, un surf camp enmig d’un parc natural, però evidentment quan vam arribar ja era fosc així que no vam poder deduirho… només arribar vam anar a dormir de seguit, ja que l’endemà matinàvem…

Al matí ens esperava un súper bufet per esmorzar i visita guiada del campus.
El dia va estar ple d’aventura. La primera classe de surf era a les 10 que duraria una hora, en la qual ja vaig aconseguir alguna que altra vegada mantenir-me de peu. No era el meu primer contacte amb una taula de surf. Mai havia fet una classe com a tal, però sí que ho havia provat un parell de vegades, una a Costa Rica i l’altre a Lanzarote, però la veritat és que si t’ensenyen quatre trucs, és molt més fàcil. A la tarda teníem una altre classe de surf i ràfting al mar. Va ser molt divertit igual que cansat. Al vespre hi havia programada una festa amb jocs. El lloc és idíl·lic, al mig d’un parc natural sense quasi civilització amb un autèntic surf camp. El punt de reunió era una foguera al costat del mar. Tot molt pintoresc. Vam fer uns beures i jocs varis i a dormir no massa tard, ja que l’endemà la següent classe era a Byron Bay, a unes 3 hores d’autobús des de Spot X.
Byron Bay és un poble/ciutat costaner amb ambient més bohèmic famós pel surf. Mentre esperàvem per la classe a la platja principal vam poder veure balenes a la distància. Ara és època de veure-les i Bayron Bay és un dels llocs privilegiats on es poden veure des de la costa.

Un cop embotits en el neoprè ens vam posar a l’aigua però les condicions no eren les mateixes… el mar estava més Revoltós i les onades eren el triple de grans que el dia anterior… No ho vam disfrutar tant perquè a la que agafaves una onada per tornar a agafar-ne una altra havies de lluitar contra les onades, vam acabar esgotats. Així que el llarg viatge aquesta vegada ens va servir per descansar.

PICT0025.jpg

Surf team

PICT0042.jpg

Rafting

Durant el mes d’Agost a Brisbane hi ha un famós festival anual anomenat EKKA on hi ha shows relacionats amb l’agricultura i que anys enrere era per mostrar el seu bestiar. S’ha convertit en un gran esdeveniment on també hi ha fires i mostres de tot tipus. A l’escola es va donar l’opció de fer-hi una sortida en horari lectiu. El més impressionant va ser l’espectacle del vespre amb una mostra de carruatges, cotxes, motos, bestiar… un popurri clausurat amb uns impressionants focs artificials. Curiós de veure.

IMG_20180821_184635_986.

Gelat solidari a la EKKA

El mes d’Agost ja fa uns anys que ha sigut sempre de treballar tot el que pugui per poder gaudir de vacances fora de temporada. Doncs aquest any els dies de feina pel que va del mes d’Agost són ben pocs… He treballat tan sols dos dies, però tot i això la sensació de vacances tampoc la tinc perquè he estat absorbida en la preparació de l’examen.

Els nervis van començar a aflorar uns dies abans de l’examen oral… Durant les últimes setmanes hem anat practicant l’speaking amb la meva única companya de classe que també fa l’examen. És ben bé que la pràctica concretament en aquesta part és primordial, perquè permet saber quin temps verbal utilitzar a cada part quedant comodament havent només de perfeccionar el vocabulari… Que aquesta part ja depèn del tema que toqui… però així i tot m’ha ajudat a parlar més fluidament.

Doncs el dia de l’examen va arribar! El divendres 17 d’Agost era el dia de l’speaking.
L’examen consta de 4 parts les quals algunes són interactives amb la companya d’examen. La primera són preguntes generals, com ara: D’on ets? Que esperes estar fent d’aquí a 5 anys? Que t’agrada fer en el temps lliure? Quins preparatius fas per un viatge? Molt general, però la veritat és que va anar bé.

La segona part s’han de comparar i fer especulacions sobre dos de tres fotografies. La qual també va anar força bé. Després de comparar les fotos et fan una pregunta en relació a les fotos del company, doncs aquí es fa truncar la cosa… Vaig contestar a la pregunta i quan vaig acabar el silenci es va apoderar de l’habitació! Dos mesos preparant l’examen i en cap moment se’ns va dir que s’havien de cobrir 30 segon contestant la pregunta. La qüestió és que la meva resposta potser va ser d’uns 20 segons i no es continua l’examen fins que no han passat aquests 30 segons. Tan bon punt me’n vaig adonar que havia de seguir parlant (potser van passar 5 segons) vaig arrencar de nou però no va donar per massa… En aquest punt em vaig començar a posar nerviosa i evidentment els nervis van anar en contra meu.

La següent part és discutir amb la companya un diagrama amb una pregunta central i amb 6 opcions per comentar i al final arribar a un acord en quin s el més destacable. Diria que va anar més o menys… La veritat que crec que a causa dels nervis tinc el record borrós.

L’última part, fan preguntes més abstractes en relació a la part anterior. Doncs una altra part que no ens havien preparat adequadament… nosaltres hem estat practicant en contestar les preguntes, però a l’hora de la veritat resulta que havíem de fer-ho en conversa, no només contestar les preguntes…

Vaig sortir molt decebuda perquè considero que ho hagués pogut fer millor… Crec que un curs de dos mesos que val uns diners i suposadament és per preparació exclusiva per aquest examen aquestes coses no haurien de passar. Però bé! Està fet! Ara a per la següent part!

El dia abans de la resta de l’examen era un dia assenyalat, la boda de la Brigi i en Titus! La boda va ser en petit comitè senzilla però molt bonica! Van venir a casa a preparar-se pel dia, ja que casa meva queda al costat d’on era la cerimònia. La cerimònia civil va ser en un edifici al pis 32 amb espectaculars vistes, tan sols va durar 20 minuts, curt però intens. Després va manar a South Bank a fer algunes fotos i seguidament a dinar al costat del riu. Per acabar ens vam acostar fins al jardí botànic per fer algunes fotos més. No vaig fer massa tard perquè l’endemà tenia la part final de l’examen i seria un dia llarg…

IMG_20180823_102945.jpg

Boda T&B

L’examen del divendres 24 constava de 3 parts. La primera la de Use o English and Reading, la segona el Writing, d’1’5 hores cada una i per últim el Listening de 40 minuts. La sensació va ser així així… en cada part vaig trovar alguna cosa més difícil… Però la veritat que al final només pensava en què ja estava fet! Per fi!! Encara que fins d’aquí a un mes i mig no sabrem els resultats…

Screenshot_20180901-121359.png

Doncs com bé es mereixi aquest final, al vespre vam fer festeta a casa amb els de l’escola, els meus companys de pis i algun amic més. Va ser divertit, em va recordar a les festes de la uni o Bonsuccés, amb jocs, música, beures, menjar i moltes ganes de passar-ho bé.

El cap de setmana va seguir a Eat Street amb l’Stef i en Leo que no hi havien estat, tot i que jo sí de tant en tant ve de gust tornar-hi. El diumenge vam quedar amb la Maria i la seva companya de pis que té cotxe per anar a conèixer els voltants de Brisbane, aquesta vegada prop de les muntanyes Glace House tot passant per un rain forest amb les seves pertinents cascades.

IMG_20180825_200558_518.jpg

IMG-20180825-WA0031.jpg

Eat Street with the lovely couple!

IMG_20180826_133234_262.jpg

Glace House Mountain with María

Encara que em queden dues setmanes de classe, la sensació és molt més relaxada. Intentant fer algunes de les moltes activitats gratuites que ofereix la ciutat com ara classes de pintura o spining.

IMG_20180821_184635_986

Painting class

Ara toca planejar els pròxims destins: Melbourne+Tasmania i Nova Zelanda. Quines ganes!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s