Seguim avançant!

 

Les setmanes van passant i cada dia em sento més com a casa. Crec que és una virtut poder adaptar-se allà on vas, i la veritat és que mai m’ha costat adaptar-me a les noves ciutats on he viscut, és més! Ho trobo excitant!

Al pis, tot i no ser del tot ideal, ja que parlem en espanyol… he de dir que fem una bona pinya.

A vegades val més no pensar: i si…? Perquè posats a idealitzar… el millor seria estar en un Homestay, que són famílies que acullen a estudiants a casa seva, evidentment, famílies natives. Però amb la conseqüència de tenir horaris i que quasi totes es troben a l’extraradi.

Tot i passar temps amb els companys de pis, intento fer activitats amb altra gent per tal de poder parlar amb anglès.

Ambla Sílvia, la meva compatriota, tot i que el català és la nostra llengua materna, parlem amb anglès. Hem agafat l’hàbit de parlar amb anglès i la veritat és que ja ens surt inconscientment.

La pregunta del millón que tothom fa és… Com portes l’anglès?! I la veritat és que em sento molt més còmode, tot i que queda molt per aprendre…

Abans de venir, quan parlava amb algun amic/amiga que ha viscut l’experiència de viure en un país de parla anglesa, la resposta sol ser que encara queda molt per aprendre, doncs ja diuen que com més en saps, més veus les mancances. Doncs bé! Crec que és ben bé així! La veritat és que faig servir molt vocabulari nou, els temps verbals ja no se’m fan tan feixucs, hi ha tòpics que ja surten sols….

Pel que fa a l’evolució acadèmica, avui he fet l’examen de nivell, que es fa cada 5 setmanes, per veure l’evolució de l’alumne i en el cas necessari pujar de nivell. Doncs pel moment sembla que pujo de nivell! Falta corregir el «writing» però tot indica que la pròxima setmana passo a «Hight Intermidiate».

He agafat una mania!  per dir-li d’alguna manera…, ja que veig que la gran majoria de gent no ho fa i jo agraeixo que ho facin amb mi. Quan parles amb la gent, bàsicament de l’escola, si amb la persona que estàs parlant fa un error, la gent no ho sol corregir. La llei és de què si t’entenc, ja està bé! Doncs bé! Jo si ho detecto no en deixo passar ni una! ;) inclús a vegades s’obre debat de…no…jo crec que és així, no, jo diria que és així! O potser també es posdria dir així…? I esdevé molt més enriquidor.

Aquesta setmana hem canviat la localització de l’escola. El divendres ens varen fer una visita guiada per les noves instal·lacions. Estrenem escola! L’edifici està situat més a prop de la city, a 5 minuts del centre, però no us penseu que abans estàvem gaire més lluny… L’edifici és compartit amb altres empreses i oficines. La nostra escola ocupa la planta baixa, on es troben les oficines de l’escola i la zona d’esbarjo amb la cuina i la zona de menjador. Les classes i altres instal·lacions estan a la quarta i cinquena planta. Tot nou de trinca!

El cap de setmana he anat a veure al meu equip jugar. Pel moment sóc de sucre. M’ha agradat molt veure-ho, ja que ara entenc algunes de les regles que si no veus el joc, no s’entén. El resultat va ser 17-5 en camp contrari i una companya amb una lesió lleu. A l’Abril comencem la temporada i ja podré jugar el meu primer partit! Quines ganes!!!

La pròxima fita és buscar feina. Pel moment tinc el currículum a punt. Té la particularitat de què no es posa foto, tampoc la nacionalitat. La disposició també és diferent, s’acostuma a començar redactant mica d’introducció de qui ets, que busques i que pots oferir. Fora d’això tot igual (formació, experiència laboral, idiomes…). De moment la meva primera opció serà buscar feina de «Nanny», crec que el fet de tenir 31 anys, ser infermera i tenir carnet de conduir internacional em pot facilitar el camí en aquesta professió. Ja que de cambrera o de neteja no tinc experiència relacionada. En les ofertes de «Nanny» demanen tenir la Blue Card, és una targeta que et dóna després d’haver fet un «curs on line» de tenir cura de nens. Avui l’he sol·licitat així que quedarà esperar i a partir d’aquí a buscar feina!

Per la resta estic bastant tranquila… els dos últims caps de setmana m’he quedat a Brisbane, però demà anem a una agència que tenim uns descomptes per veure si planejem alguna escapada de cap de setmana!

Saluuuut!

IMG_20180304_160548_757.jpg

Brisbane History Bridge

2 comentarios sobre “Seguim avançant!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s