Incorporant rutines…

10/02/2018, 15 dies de la meva arribada a Brisbane.

El primer cap de setmana que vaig estar a Brisbane el vaig dedicar a caminar una gran part de la ciutat per tal d’ubicar-me geogràficament.

El segon ja el vaig enfocar diferent. Al matí vaig quedar per esmorzar amb el meu company del cole i un altre noi que va venir amb ell que el coneixia del «backpakers«. El noi és de Corea del Sud, i el del cole Polac. Els asiàtics en general, al parlar en anglès tenen un accent peculiar. Imagino que en la seva llengua no tenen els mateixos sons que una llengua germànica. La veritat és que són els que costen més d’entendre, després dels australians … El coreà ens va fer quatre cèntims del seu punt de vista del seu país en l’actualitat.

A la tarda vaig anar a veure un allotjament a 30 minuts caminant de l’escola. Com vaig explicar, Brisbane s’estén en barris amb casetes típiques de Queensland, que és un dels estats d’Austràlia. Són cases de fusta, d’una sola planta o a vegades de dos, amb una terrasseta a la part del darrere i un modest jardí. Les habitacions se solen llogar per setmanes, una habitació individual ben localitzada costa entre 200-220 dollars australians a la setmana (uns 165-180 euros), amb despeses incloses. Hi ha molta més oferta d’habitacions compartides, però crec que 9 mesos és molt temps per estar compartint habitació…
La resta de la tarda, la vaig dedicar a estudiar i llegir, que falta em fa!

El diumenge vaig anar al museu GOMA, el museu d’art modern de Brisbane, amb la meva companya de pis, Japonesa i el noi Polac, on hi havia una exposició temporal de la Yayoi Kusama, una artista Japonesa bastant reconeguda amb un tipus d’art pop i art feminista. L’exposició era gratuïta.

A Brisbane una de les coses que m’ha sorprès, és que hi ha molt art a l’abast de tothom, hi ha molta música en directe, exposicions gratuïtes, visites guiades gratuïtes… i això dóna molta vida a una ciutat.

Al vespre m’havia anotat a assistir a un «meet up». Un meet up, com bé diu el nom, és una trobada. A través d’una app la gent fa grups de tot tipo de varietats perquè la gent es reuneixi per fer activitats. Doncs al que jo em vaig apuntar, va ser de llengua i cultura social, ideat per practicar l’anglés i conèixer gent d’altres indrets.

Va ser molt interessant a la vegada que curiós. Vaig arribar al punt de reunió i em va «rebre» l’organitzador de l’esdeveniment, em va explicar que senzillament seus en una cadira i parles amb els que tens al voltant i et pots anar canviant de lloc. L’indret era una terrassa amb 3 taules amb capacitat per 10 o 12 persones per taula. Evidentment en aquestes quedades tothom va amb la millor predisposició. Vaig parlar amb un noi d’Arabia Saudí, un pakistanès, un japonès i un australià. De ben segur que repetiré!

Screenshot_20180205-101325

Meet up

Immersa a la rutina ja! Vaig començar la setmana anant a classe. Les classes són de dilluns a divendres de 8:30 a 11:45 i dimarts i dijous fins les 16pm. El curs es diu «General English«, com bé diu el nom, general, en el qual es fa gramàtica, vocabulari, pronunciació… el curs està ideat per 5 setmanes, les quals acaben amb un examen per tal de pujar de nivell. Després hi ha l’opcció, si et vols presentar a una examen oficial, de fer dues setmanes intensives per preparar exclusivament l’examen.

La tarda la vaig dedicar a estudiar i buscar pis, les meves dues prioritats pel moment.
Dimarts vam fer un «after class«, vam anar amb el grupet de noies que hem fet al cole, dues de les quals són coreanes i van proposar d’acostar-nos una mica a la seva cultura sopant en un restaurant coreà, gastronomia i cultura desconeguda per a mi.

A l’escola hi ha també compatriotes. He conegut a dues noies catalanes, la Laia i la Sílvia, de Mataró i Vic respectivament. La Laia està un mes a Brisbane i el dia 10, el pròxim dissabte, se’n va a fer rutilla i retorna cap a Mataró. La Silvia estarà fins al Juny. Elles fa un mes que van arribar a Brisbane. La veritat és que amb elles compartim no només la llengua i la cultura, sinó que també compartim edats, objectius i fins i tot m’atreviria a dir gustos.

Dimarts a la tarda vaig anar fins son viu la Sílvia i vam estar coneixent-nos una mica, sí… en català… només en la intimitat! Jajaja quan hi ha altra gent, evidentment, l’idioma és l’anglès.
El dimecres a la tarda, vaig estar llegint el diari i veient les notícies de Brisbane fent temps per anar a veure un pis. A més a més, esperant també perquè em donin una resposta en un pis que he dit que m’interessava i estic pendent… Després de veure el pis, vam trobar-nos amb la Sílvia i la Laia, vam fer una cerveseta al jardí botànic i després vam anar a sopar a South Bank.

El dijous, al teneir classe per la tarda, va passar volant. Vaig estar a casa fent deures i llegint, l’escola té una «modesta» biblioteca on pots agafar llibre i pel·licules, aviat me’ls hauré lleguit tots.

Els divendres, en acabar les classes, es fa una espècie d’esdeveniment, on es reuneixen tots els alumnes de totes les classes i es fa la graduació dels alumnes que marxen. Cada setmana marxen uns 10 alumnes, però per altra banda cada setmana n’entren uns altres tants.

Després de la graduació, vam fer la «barbacoa» que es va suspendre la setmana passada per la pluja. La barbacoa era al costat de l’escola en un parc, molts parcs de la ciutat tenen barbacoes públiques. Però segurament res del que us esteu imaginant! Les barbacoes són com unes planxes de ferro que s’escalfen, posen paper d’alumini sobre i a sobre hi fan la carn… encara que la nostra va ser només de salsitxes. Aquests esdeveniments són una gran oportunitat per conèixer més gent o passar una bona estona amb qui ja coneixes.

Acabada la barbacoa vam anar un grupet a fer unes cervesetes al centre, naturalment, amb música en directe de fons.
Avui dissabte, aprofito el matí per escriure i fer deures. A la tarda la Sílvia m’ha convidat anar amb els de la seva classe a un mercat de menjar tipus foodtruk i diumenge hi ha intenció de fer la primera sortida de la ciutat cap a la Sunshine Coast.

Seguirem informant… Bon cap de setmana!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s